Secretele Termitelor

Termitele constituie una dintre speciile cele mai interesante de furnici. Viata lor a starnit curiozitatea multor cercetatori si exploratori.

Termitele traiesc in colonii, ca si albinele sau furnicile. Ele pot si intalnite pe toate continentele, exceptie facand doar Antarctice. Destul de raspandite sunt in partea de sud a Europei, in Asia si sudul Africii. Foarte numeroase sunt in Australia, America de sud si partea de sud a Americii de Nord.

Furnicarele lor ating inaltimi de pana la 15 m, cu un diametru de doua ori mai mare decat latimea, apropiinduse astfel de dimensiunile unei constructii omenesti cu 4-5 etaje. Constructiile termitelor din regiunea tropicala au si subsol, care este adanc de 4 pana la 5 metri. In alte regiuni ale globului pamantesc isi grupeaza locuintele, formand adevarate orase, prevazute cu strazi si treceri subterane. Aceste orase se inind pe zeci de km si dainuie multe secole.

Permanent, in interiorul locuintei termitelor se mentine o anumita temperatura, realizata insusi prin sistemul constructiei.

In functie de rolul pe care il au in cadrul coloniei, exista termite lucratoare, care nu sunt mai mari de 3 milimetri, si termite soldati care pazesc toate trecerile. Acestea din urma sunt cu mult mai mari, atingang chiar si 2 centimetri. Regina depune cate un ou pe fiecare minut si din acesta cauza nu se deplaseaza decat foarte rar si pe distante foarte mici. Regina este ingrijita si hranita de celelalte termite. Alaturi de ea traieste bineinteles si o termita mascul.

Produse de nimicire

Termite – K-Othrine SC 25, K-Othrine EC 15, K Obiol EC 25.

Control

În cazul în care sunteți invadat de termite este recomandat să faceți un tratament de combatere cu ajutorul unei firme de dezinsecție, deoarece tratamentele acestora vă pot scăpa de termite pe termen foarte lung. Firmele de dezinsecție specializate folosesc insecticide ecologice, foarte puternice, pulverizându-le în fisurile și spațiile unde aceștia se ascund. Tratamentele sunt rapide și eficiente, și oferă un grad de securitate al oamenilor și animalelor de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacte

Dacă aveți întrebări contactați-ne în timpul orelor de lucru și aflați răspunsul în scurt timp!