DEZINFECȚIE

ECHIPA BMPC PCE - Indiferent de anotimp!

CE ESTE DEZINFECȚIA

Dezinfecția este procesul prin care sunt distruse cele mai multe, sau toate microorganismele patogene (în proporție de 99,99%) cu excepția sporilor bacterieni, de pe obiectele din mediul inert. Dezinfecția se aplică în cazurile în care curățenia nu elimină riscurile de răspândire a infecției, iar sterilizarea nu este necesară. În orice activitate de dezinfecție trebuie să se aplice măsurile de protecție a muncii pentru a preveni accidentele și intoxicațiile.

BENEFICIILE DEZINFECȚIEI SISTEMATICE

 • Eficiență mare în distrugerea microorganismelor dăunătoare sănătății umane: dezinfecție până la 99,99%;
 • Realizarea unui microclimat lipsit de virusuri, spori de mucegai sau bacterii;
 • Eficiență mare în reducerea infecțiilor nosocomiale;
 • Beneficii în dezinfecția ecologica a aerului, suprafețelor si obiectelor/produselor în toate domeniile: medical, educațional, casnic, oficiu, HoReCa, industrial, industria alimentară, agricultură, zootehnie;

Aveți nevoie de o dezinfecție calitativă și bine planificată? Echipa BMPC va interveni într-un timp scurt cu echipament modern, produse profesionale.

DEZINFECȚIA PROFILACTICĂ

Dezinfecției profilactice sunt supuse obiectele cu semnificație epidemiologică și soci igienică, cum ar fi: sursele de apă potabilă, unitățile de alimentație publică, instituțiile de menire socială (băi, saune, bazine, gări, biblioteci, hoteluri, teatre, cămine, transport etc.), de instruire și educație (creșe, grădinițe, scoli, licee etc.), de acordare a asistenței medicale și întremare a sănătății (spitale, policlinici, dispensare, centre sanatoriale și de reabilitare, laboratoare, instituții farmaceutice, stomatologice etc.), obiective cu regim strict de lucru (unitățile de producere a medicamentelor, preparatelor biologice, articolelor cosmetice și de parfumerie, de asamblare a aparatajului și utilajului medical, alimentar) etc.

SCOPUL

Reprezintă neutralizarea căilor și întreruperea mecanismului de transmiterea agenților cauzali de la organismul-gazdă la cel receptiv prin efectuarea măsurilor de decontaminare.

CUM VĂ POATE AJUTA PESTCONTROL-EXPERT?

 • Asigurarea utilizării eficiente și inofensive a preparatelor dezinfectante.
 • Crearea unei baze informaționale privind circuitul produselor dezinfectante, mijloacelor și metodelor de utilizare.
 • Elaborarea actelor normative și metodologice privind asigurarea eficientă şi inofensivă a circuitului şi utilizării produselor dezinfectante.
 • Crearea bazei tehnico-materiale, mijloacelor de performanță în vederea asigurării eficacității măsurilor de dezinfectare.
 • Studierea permanentă și continuă a apariției și dezvoltării rezistenței microorganismelor la dezinfectante.
 • Elaborarea și utilizarea metodelor, inclusiv expres, de identificare a substanței/substanțelor active în preparatele inițiale, a soluțiilor de lucru și pe suprafețele obiectelor tratate cu dezinfectante.
 • Supravegherea termenilor de realizare a dezinfectării în dependență de termenele de viabilitate a microorganismelor în mediul ambiant și de termenele de acțiune a preparatelor dezinfectante.

Aveți nevoie de o dezinfecție calitativă și bine planificată? Echipa BMPC va interveni într-un timp scurt cu echipament modern, produse profesionale.

Importanța Dezinfecției în Clădiri și Mediul Comercial

Descoperă de ce dezinfecția este esențială pentru mediul comercial și cum poate asigura un spațiu curat, sigur și în conformitate cu normele de sănătate:

1. De ce este dezinfecția importantă în clădiri și mediul comercial?

Dezinfecția în clădiri și mediul comercial este crucială pentru prevenirea răspândirii bolilor, menținerea unui mediu sănătos și sigur pentru angajați și clienți, precum și pentru conformitatea cu normele de igienă.

2. Care sunt principalele beneficii ale unui program regulat de dezinfecție?

Un program regulat de dezinfecție poate reduce riscul de transmitere a infecțiilor, îmbunătăți sănătatea generală a spațiului și contribui la creșterea încrederii clienților și a productivității angajaților.

3. Cum contribuie dezinfecția la menținerea unei imagini pozitive a afacerii?

Un mediu comercial curat și igienizat transmite încredere clienților și partenerilor de afaceri, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra reputației și succesului afacerii.

4. Ce zone ale unei clădiri sau al unui spațiu comercial ar trebui să fie prioritare în procesul de dezinfecție?

Zonele cu trafic intens, suprafețele atinse frecvent și locurile cu contact uman sporit, cum ar fi birourile, sălile de întâlniri, spațiile comune și punctele de vânzare, ar trebui să fie prioritare în procesul de dezinfecție.

5. Cum poate un serviciu de dezinfecție profesionist să contribuie la menținerea igienei într-o clădire sau într-un mediu comercial?

Serviciile de dezinfecție profesioniste utilizează tehnologii și produse eficiente, asigurând o acoperire adecvată a suprafețelor și eliminând agenții patogeni în mod eficient, contribuind astfel la un mediu igienic și sigur.

6. Cât de des ar trebui să fie efectuată dezinfecția într-un mediu comercial?

Frecvența dezinfecției poate varia în funcție de tipul de afacere, traficul de oameni și cerințele de igienă. Cu toate acestea, în general, este recomandată o programare regulată pentru a menține un nivel optim de igienă.

7. Care sunt riscurile asociate neglijării procesului de dezinfecție într-o clădire sau într-un mediul comercial?

Neglijarea procesului de dezinfecție poate duce la răspândirea bolilor, amenzi legate de nerespectarea normelor de igienă, scăderea satisfacției clienților și pierderea afacerii.

8. Ce avantaje aduce utilizarea soluțiilor de dezinfecție ecologice și prietenoase cu mediul?

Soluțiile de dezinfecție ecologice pot asigura un mediu mai sănătos, fără expunerea la substanțe chimice dăunătoare, contribuind în același timp la protecția mediului înconjurător. Explorarea acestor întrebări și răspunsuri va oferi o înțelegere mai profundă a importanței dezinfecției în mediul comercial și a beneficiilor aduse de un program adecvat de igienizare.