Popândăii sunt rozătoare de vizuină. Sunt cunoscute aproximativ 41 de specii în întreaga lume. Popândăii sunt renumiți în mod obișnuit pentru activitățile lor extinse de a săpa tuneluri și pentru capacitatea lor de a distruge fermele și grădinile.
Pentru combaterea unei populații sau invazii, echipa BMPC va interveni într-un timp scurt cu echipament modern și produse profesionale.
Cu cât știi mai multe despre popândăi, cu atât le poți preveni mai bine invazia.
Aspect
Părțile corpului ajută foarte mult la identificare. Popândăii au labe mari, cu gheare pentru săpat, urechi și ochi mici, o coadă scurtă, cu părul rar, un cap relativ plat, sunt de culoare maronie până la negricioasă și variază în mărime de la 10 la 50cm. Popândăii au dinți frontali mari (incisivi) care sunt folosiți pentru mestecat.
Comportamente și Obiceiuri
Sistemul de tunel subteran al popândăului este de aproximativ 50 cm sub pământ; vizuinile de cuibărit pot fi până la 200cm sub pământ.
Popândăul se împerechează de 1-2 ori pe an și pot naște pană la 3-4 pui per generație.
Popândăii sunt animale erbivore care consumă: copaci foarte mici, arbuști, bulbi de plante, rădăcini, semințe și legume precum mazăre, morcovi, ceapă și cartofi.
Buzele unui popândău se închid în spatele dinților din față, astfel încât să nu înghită murdărie când sapă.
Sunt activi pe tot parcursul anului, dar cel mai predispuși sunt să facă tunel primăvara și toamna atunci când conținutul de umiditate al solului este cel mai bun pentru săpat.
Popândăii nu beau apă, în schimb obțin lichide din plantele pe care le mănâncă.
Popândăii sunt activi atât ziua, cât și noaptea.
Tuneluri
După cum am menționat mai sus, popândăii construiesc un complex de tuneluri formate din movile, tuneluri laterale și un tunel principal. Apariția movilelor - grămezile în formă de semilună de pământ excavat - este o caracteristică de identificare foarte importantă. Movile apar adesea în grupuri. Tunelurile laterale servesc ca tuneluri de alimentare pe care popândăul le construiește pentru a ajunge la sursele de hrană.
Declinul inexplicabil al plantelor ajută, de asemenea, la identificarea activității popândăului. Popândăii își părăsesc rareori vizuinile; cu toate acestea, ei vor părăsi vizuina și se vor hrăni cu vegetația de suprafață. Acest comportament de hrănire, care apare adesea în grădini, este o altă modalitate bună de a identifica daunele cauzate de popândăi.
Cum vă poate ajuta PestControl-Expert să scăpați de popândăi?
Unul dintre motivele pentru care controlul popândăului este atât de dificil este că daunele lor au loc de obicei sub pământ, astfel încât daunele popândăului la plante rămân adesea nedetectate. Pentru a face controlul popândăului oarecum mai puțin complicat, asigurați-vă că luați măsuri imediate de control când vedeți orice semn de activitate ai acestei rozătoare.
Controlul de succes al popândăului implică aproape întotdeauna mai mult decât doar o metodă de control. Deși există multe metode de control disponibile, utilizarea unui specialist profesionist în controlul animalelor este în mod normal cea mai bună cale pe termen lung.
Elementele de bază ale controlului popândăului includ folosirea de capcane și substanțe chimice toxice. Fiți foarte atenți la utilizarea acestor tactici dacă sunt copii sau animale de companie în preajmă. De asemenea, uneori poate fi utilă utilizarea unui produs numit sârma popândăului plasată sub pământ și concepută pentru a împiedica mișcarea popândăilor la suprafața solului.
Specialiștii PestControl-Expert sunt instruiți pentru a ajuta la gestionarea și controlul popândăilor precum și a dăunătorilor similari. Deoarece fiecare casă este diferită, PestControl-Expert va proiecta un program unic de tratament pentru situația Dvs.