Pe măsură ce se încălzește, furnicile vor merge în case. Iată cum să previi asta

Furnicile pot intra în casa ta prin crăpăturile din pereți.

Cu pesticidul potrivit și câteva trucuri de intervenție, puteți scoate furnicile din casă – și le puteți face să rămână afară – în această primăvară și vara.

Colony of ants and their teamwork

Sydney Crawley, un profesor în statul Carolina de Nord și specialist în extensie cu experiență în dăunătorii insectelor și vertebratelor, a oferit sfaturi despre cum ne putem recupera casele.

„Există o oarecare valoare în a te asigura că furnicile native sunt protejate”, a spus ea. „Cu toate acestea, atunci când furnicile încep să invadeze casa, să contamineze alimentele și să enerveze oamenii și animalele de companie, cred că un anumit control este justificat.”

De ce intră furnicile în case?

Furnicile vin în case în căutarea a trei lucruri de bază: hrană, apă și habitatul de cuibărit.

Hrana este motivul nr. 1, iar multe specii de furnici iubesc proteinele, dulciurile și grăsimile.

„Odată ce o furnică care caută hrană a găsit hrana potrivită, ea va comunica acest lucru altor vânători, de obicei printr-un feromon de urmă”, a spus Crawley.

„Acest lucru conduce din ce în ce mai mulți muncitori la sursa de hrană, explicând de ce s-ar putea să vedeți mai multe furnici în timp.”

Cum să scapi de furnici

Cheile pentru a scăpa de furnici sunt: ​​excludeți, igienizați și aplicați pesticide.

Excludeți : calafătul sau etanșarea deschiderilor care pot permite furnicilor înăuntru pot preveni invazia. Tunderea plantelor ornamentale și a copacilor care ating casa poate ajuta, de asemenea.

„Există multe specii de furnici care protejează afidele care trăiesc în plante în schimbul mierei. Ramurile servesc drept poduri care oferă furnicilor o cale convenabilă chiar în casa ta”, a spus Crawley.

De asemenea, ar trebui să reparați rupturile din ecranele dvs., să înlocuiți straturile de protecție și să verificați în jurul conductelor electrice pentru a vă asigura că casa dvs. este cât mai etanșă posibil.

Igienizare : Păstrați alimentele sigilate. Furnicile dintr-o casă se hrănesc în mod obișnuit cu firimituri de mâncare, picături lichide sau resturi de pe vasele murdare.

„Văd o mulțime de furnici în bolurile pentru animale de companie, de exemplu”, a spus ea.

Robinetele care curg și apa stătătoare pot atrage și furnicile. Corectați robinetele care curg și scurgerile stagnante pentru a ține furnicile departe.

Aplicați pesticide : momelile pentru furnici pot ajuta la majoritatea problemelor furnicilor. Momeala de zahăr cu un toxic, cum ar fi acidul boric, funcționează de obicei bine, deoarece multe dintre speciile de furnici care intră în case sunt furnici iubitoare de dulciuri.

Acest lucru va funcționa lent, deoarece furnicile care caută hrană iau hrana înapoi reginei și trebuie să o ucizi pe regina care depune ouă pentru a scăpa de colonie. Dacă nu observați nicio reducere a activității furnicilor după o săptămână, s-ar putea să fie din cauza faptului că furnicile nu se hrănesc în prezent cu dulciuri, așa că ar putea fi necesar să treceți la un purtător pe bază de proteine ​​sau grăsimi.

„Eticheta produsului ar trebui să vă spună care este matricea de momeală și dacă este destinată furnicilor iubitoare de dulce sau altora”, a spus ea.

Iată câteva tipuri de momeală de luat în considerare:

Momeli cu gel: Puteți aplica acest lucru în zonele ascunse ale casei dvs.

Momeli granulare: Acestea pot fi puse în curte, ajutând la atacarea problemei din interior și din exterior.

Pesticide lichide generale: spray-urile gata de utilizare pot fi aplicate pe fond pentru a descuraja furnicile (și alte insecte) să intre în primul rând.

O notă importantă: dacă utilizați momeală, nu pulverizați furnici sau urme de furnici cu produse chimice, cum ar fi aerosoli Raid, pentru a le ucide.

„Acest lucru va contamina momeala, va respinge furnicile de la ea și veți începe de la punctul unu”, a spus ea.

Remedii la domiciliu pentru îndepărtarea furnicilor

Majoritatea remediilor casnice sunt ineficiente, a spus Crawley, inclusiv repelentele cu uleiuri esențiale despre care ați putea citi online.

„Recomand să rămâneți cu produsele înregistrate la nivel federal și să respectați verbiajul etichetei pentru aplicare”, a spus ea.

De ce sunt furnicile importante?

Deși nu există niciun beneficiu să ai furnici în casa ta, speciile native de furnici – atunci când sunt ținute afară – sunt benefice pentru mediu.

„Furnicile sunt prădători care pot controla multe insecte neplăcute în gazon și peisaj. Furnicile native sunt furnizori importanți ai ecosistemelor”, a spus Crawley.

Kimberly Cataudella

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacte

Dacă aveți întrebări contactați-ne în timpul orelor de lucru și aflați răspunsul în scurt timp!